Hakkımızda

Serdar Abi Spor Anaokulu

Değerli Velilerimiz;

 

Serdar Abi Spor Anaokulu 2 Eylül 2002 tarihinde eğitim hayatına başlamıştır. Serdar Abi Anaokulu çocuklarımızla, okul yönetimiyle, ailelerimiz ve öğretmenlerimizle kocaman bir ailedir. Ailemize hoş geldiniz.

Okulumuzu ve bizi velilerimiz anlatsın istedik ve onların sosyal medyamızdaki yorumlarından bazılarını aktardık;

Adana'nın bir numarası. Anaokulu nasıl olmalı diye soranlara tek cevabım Serdar Abi gibi olmalı diyorum.Emeğinize sağlık,iyi ki varsınız. Ayça Ila Tatlı

Serdar abi kızım Mina Nur 'un en sevdiği öğretmeniydi... inşallah ikizlerimi de oraya göndereceğim...sadece sınıfa öğrencileri tıkıp adına eğitim diyen anaokullarına asla çocuklarınızı göndermeyin.Serdar abi çocuklarınızın kendini tanıyabileceklerdi ve hayata adapte olmasına yardımcı bir okul...şiddetle tavsiye ederim. Seher Akbaba

Çocuklarımız, serdar abimiz ve okulumuz... hepsi çok çok harikalar... Sezen Erenler

Bu okul nerde süper bi okul yaaa harikaaa etkinlikler herşeyiyle süpersiniz yaa Ayten Kara (Velimiz olmayan ama bizi takip eden bir anne:)

Mehmet Kağan'ın bayıldığı,bizim %100 güvendiğimiz,gördüğüm en tatlı kreş, Serdar abi bitmeyen enerji,tükenmeyen bir sevgi ve ilgi ile çocukları kucaklıyor,gezdiriyor,sırtında hoplatıyor. Gülfidan Sağlam

Böyle mükemmel bir okul Adana da varmıdır? Sanmıyorum.iddialı konuşuyorum. Melahat Ongun

Doğru adres,doğru kişi,doğru zaman(burda olmak için geç kaldık bile)....Serdar abiye bir kez daha teşekkür ediyorum...Otizmce Konuşuyorum

 

Serdar abi...
Beraber geçen 3 yılın sonuna geldik.Hayatınızda yaptığınız şeyler vardır ya dönüp baktığınızda hiç pişman olmadığınız ve hep "iyi ki" dediğiniz.İşte bizim için Defne'yi Serdar abi anaokuluna göndermek onlardan biri oldu.

 

Peki neden Serdar abi??

Kızımı onlara gözüm kapalı emanet ettim. Çünkü Serdar abi hep derdi 'Önce Allah'a sonra bize emanet korkmayın' diye. Kaygılarımız olmadı mı ? Tabii ki oldu. Her ihtiyacımız olduğunda, Defneyle ilgili her problemimizde yanımızda oldu Serdar abi. Dert ortağımız, fikir danışmanımız oldu. Hep rahatlattı, çözüm bulmaya çalıştı.
Bizim için Serdar abi basit bir isimden ibaret değil.İçi kocaman bir yürekle,anne sıcaklığıyla, baba korumacılığıyla, bir arkadaş rahatlığıyla dolu.
Sağlıklı beslenmenin adresi o. Her gün yenen pekmez,kuru üzüm,bıldırcın yumurtası,içilen taze sıkılan meyve suları,en sevilmeyen ama ne hikmetse Serdar abide yenen sebzeler...
Dolu dolu aktiviteler.Ben Defne yi çok küçük yaşta kreşe gönderdim ve bu yüzden kapalı bir yere mahkum etmek istemedim.İşte Serdar abi bunu başarıyor.Dışarı gezmeleri:Huzurevi,itfaiye,hayvan barınağı,belediye,sinema,tiyatro...Tabii ki spor:tenis,yüzme,basketbol...Spor disiplinini kazanıyor çocuklarımız.Hiç yoksa okul içinde sarı parti,kostüm partisi,şemsiye partisi,sucuk ekmek partisi...
Hastayken bile endişelenmeden gönderebildim Serdar abi'ye. 'Gökşen hanım ateşi 37°, ilacını verdik, öksürüğü için sırtına zeytinyağını sürdük, ıhlamurunu içirdik'...Bahçede koşmalarından da korkmazsınız çünkü her daim ıslanan saçlarını kurutan öğretmenleri vardır.
Servis yolculuğu da Serdar abileriyle geçer. İlk paylaşımı orda öğrenirler.Yoldan ekmek alınır paylaşılır. Çocuklarınız hep der Serdar abi diyor ki Paylaşmak güzeldir...
Çocuğunuz sürekli ben bu işi yaparım diyorsa Serdar abi'nin motivasyon şarkısının payı çok büyüktür. Ne kadar teşekkür etsem az. Serdar abi'ye , Duygu öğretmene, Gülşah öğretmene, Gönül öğretmen e, Müzeyyen öğretmene ve diğer öğretmenlere. İyi ki tanıdık sizleri... İyi ki varsınız iyi ki vardınız. Çok teşekkürler. Gökşen Tekin Aydemir

Serdar BAYIRDAR kimdir?

18 yıldır Anaokulunun kurucusu, yöneticisi ve abisiyim; Türkiye'nin ilk spor anaokulunu kurdum.
Yaş grupları yüzme antrenörüyüm; 30 yıldır çocuklarda spor eğitimi konusunda çalışıyorum.
Milli basketbol hakemiyim.
Su topu takımı oyuncusuyum.
Basketbol oyuncusuyum.
14 yıllık babayım.
Çukurova Üniversitesi spor bölümü 7 yıl öğretim görevlisi.

Velilerimin anlatımıyla;

  • Serdar Abim gerek eğitim gerek insani yönleri ile harika bir insan  Gunnur Tanrıtanır
  • Güzel kalpli bir Serdar Abileri olduğu için çok şanslı minik melekleriniz.Didem Doğruç
  • Serdar Abiyle büyüyen çocuklar mutlu,aktif,kendine güvenen,sosyal ve zekidir. Sinem Gez Türker
  • Canımız Serdar Abi'miz en Kıymetli varlığımız biricik oğlumuz Balkır'ı senin Güvenli ellerine,sevgi dolu yüreğine ve sabrına emanet etmiş olmaktan son derece mutluyuz...sen bizim ailemizin bir tanesinin iyi ki varsın ,iyi ki bizimlesin ve iyi ki seninleyiz. Nesrin Canlı

 

Misyonumuz

“Spor odaklı” bilimsel eğitim felsefesiyle, okul öncesi çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerinin sağlanması, yaratıcılıklarının ve takım çalışması alışkanlıklarının teşvik edilmesi amacıyla yüksek kaliteli eğitim hizmeti sunmaktır.

Vizyonumuz

Adana’daki anaokulları arasında sahip olduğu, spor odaklı bilimsel eğitim felsefesiyle farklı, seçkin ve güvenilir markasını korumak ve hizmet kalitesinin her geçen gün yükseltmektir.

Değerlerimiz

  • Yüksek kaliteli bakım hizmeti vermek
  • Sağlık ve hijyen şartlarını daima mükemmelleştirmek
  • Mutlu çocuklar yaratmak
  • Sınırsız sevgi ortamı yaratmak
  • Yaratıcılığa sınırsız teşvik sağlamak
  • Velilerle sıkı ve güvenilir ilişkiler kurmak
  • Okul, aile, öğretmen üçgeninde sağlam dostluklar kurmak
  • Çalışanlarımızın mutluluğunu sağlamak
  • Velilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak
  • Çocukların “takım çalışması” paylaşma becerilerini artırmak
  • Eğitmenlerin sürekli eğitimlerini sağlamak “yaşam boyu eğitim” anlayışıyla okulumuzun tüm paydaşlarının bilgi yaratmasına ve kullanmasına destek olmak
  • Müşteri ilişkilerimizi dostluk ilişkilerine dönüştürmek
  • Spor alışkanlıkları kazandırılarak ömür boyu sağlık bilincinin yerleştirilmesi
  • Çoklu zekâ yaklaşımıyla çocukların zekâ gelişimlerinin sağlanması
  • Çağdaş eğitim araç-gereçlerinin daima takip edilerek kullanılması
  • Dünyanın ve insanlığın iyiliği odaklı çocuk yetiştirmek

 

ÇOCUĞUNUZUN ZEKÂSINI KEŞFEDİN
 
Aşağıda okuyacağınız bölüm Sibel KAHRAMAN tarafından hazırlanan ve   Milliyet gazetesinde  yayınlanan bir yazı dizisinden alınmıştır.
 
Bilim adamları, özellikle son 20 yıldır insan beyninin kullanım yüzdesinin artırılması ve öğrenme oranının yükseltilmesi için çalışıyor. Bu araştırmaların belki de en çarpıcı olanı ‘Çoklu Zekâ Teorisi’. Uzmanlar, bu kuramın insanların öğrenmeye ve yaşama bakışını değiştirebilecek güce sahip olduğu görüşünde birleşiyor.
 
Çoklu Zekâ Kuramı’yla birlikte klasik zekâ testi ve tanımlaması tarihe karıştı. Bu kuramı ilk ortaya çıkaran Profesör Howard Gardner. Harvard Üniversitesi’nde nöro-psikolog olan Gardner 1983 yılında yazdığı “Aklın Çerçeveleri” adlı kitabında zekânın matematik ve dil olarak iki değil, sekiz türü olduğunu savundu. Böylece müzik, spor, dans ve doğada kendini gösterenlerin de zeki olduğu ortaya çıktı.
 
ÇOKLU ZEKÂ NEDİR?
 
Bu kurama göre IQ testine dayanan geleneksel zekâ anlayışı çok sınırlı. Kuram,y insan potansiyelinin daha geniş bir alanı kapsadığını ve sekiz ayrı zekâ olduğunu savunuyor. Öğrenmek için tek bir yol olmadığını gösteriyor.
 
Kuramın Yaratıcısı Gardner’in zekâ tanımı nasıl?
 
Ona göre zekâ, ‘Değişen dünyada yaşama ve değişimlere uyum sağlamak amacıyla her insanda kendine özgü yetenekler ve becerilerin bütünü’’
 
Kuramın geleneksel zekâ anlayışından farkı ne?
 
Geleneksel anlayışta sadece etkili ifade yeteneği olan ve mantıklı kişilere değer veriliyor. Oysa çoklu zekâda her tür zekâya eşit önem veriliyor.
 
Çocuğunuzun Zekâsı Hangisi?
 
Howard Gardner’in “Çoklu Zekâ”, Özcan Demirel’in “Eğitimde Program Geliştirme” ve Kudret Eren Yavuz’un “Çoklu zekâ teorisi” kitaplarında zekâların özellikleri şöyle tanımlanıyor.
 
KİŞİSEL-İÇSEL ZEKÂ
 
Bireyin kendini duyma ve anlamasıyla ilgili bilişsel yeteneğini ifade ediyor… Kim olduğumuzu, hangi duygularımızı neden hissettiğimizi düşünmemiz kişisel zekâmızla ilgili bir durum. Bu zekâsı yüksek bireyler kendini tanıma, güvenme, disiplini olma, hedeflerini belirleme ve kişisel problemlerini çözme becerisini gösteriyor.
 
Geliştirmek için ne yapmalısınız?
Çocuğunuza, kendisi için hedefleri nasıl koyacağını öğreterek, kişisel zekâsını geliştirin. Yapmak veya daha iyi olmak istediği konuların bir listesini yapın. Gelecekte sahip olmak içstedikleri şeylerni, resimlerini kesmede yardım edin.
 
DOĞA ZEKÂSI
 
Bu tür zekâ, bitkileri, mineralleri, hayvanları, dünyayı, dağları, denizleri, mevsimleri tanıma ve sınıflandırma yeteneği olarak belirtiliyor. Bu zekâ türünde gelişmişolanlar, izcilik-dağcılık yapmaktan, jeolojiden, astronomiden, doğa tarihi müzeleri ile ulusal parkları ve hayvanat bahçelerini gezmekten,balık tutmaktan hoşlanıyor.
 
Doğa zekâsını geliştirmek için çocuklarınızı yaprak toplamaları, çevrenizdeki çiçek ve aaç türlerini tanımaları için heveslendirin. Onlarla belgesel programları seyredin.
 
GÖRSEL ZEKÂ
 
Görsel zekâdaki yeteneğimiz, üç boyutlu bir nesnenin şekil  ve görüntüsünü ne kadar hayal edebildiğimizle ilgili. Görsel düşünme, kendini şekil ve grafiklerle ifade etme, çizme, boyama, şekil verme gibi davranışları kapsıyor.
 
Çeşitli renklerde farklı farklı kalemler alın. Grafik, el sanatları, tasarım, resim kurslarına teşvik edin. Çocuğunuzla fotoğraf çekin, müze gezin, sinema ve tiyatroya gidin.
 
BEDENSEL ZEKÂ
 
Bedensel zekâ kişinin vücudunu ve hareketlerini kullanım biçimini ifade ediyor. Bedensel zekâsı yüksek kişiler spor hareketlerini, düzenli-ritmik oyunları kolayca uygulayabilirler.
 
Bedensel zekâsı yüksek kişilerde koordinasyon, denge, hız, el, bacak becerisi ve esneklik dikkat çekicidir. Balerinler, aktörler, sporcular, pandomim sanatçıları, cerrahlar, teknisyenler bunlara örnek gösterilebilir.
 
5 temel özelliği:
1.    Bir veya birden fazla sporda başarılıdır.
2.    Uzun süre oturunca kıpırdanır, elini ayağını sallar, vb
3.    Bir şeyleri parçalayıp tekrar birleştirmeyi sever.
4.    Yeni şeyleri elleyerek tanır.
5.    Kendini tiyatrovari şekilde ifade etmekten hoşlanır.
 
Fırsatı değerlendirin
Birçok çocuk, spor yapmak ve oyun oynamak için zaten motive olmuş olduğundan bu zekâ diğer zekâ türlerini geliştirmek için harika bir ‘fırsatlar penceresi’dir. Eğer çocuğunuz bilgisayar oyunlarından zevk alıyorsa, dilsel zekâlarını geliştirmek için, oyunun kural ve strateji kitaplarını okumaları için cesaretlendirin.
 
Eğer çocuğunuz futbol veya basketbol oynamak istiyorsa sporun tarihini, çeşitli biyografilerini okumalarını örgütleyin. Günlük gazeteleri okuyup favori sporcular hakkında size rapor vermelerini sağlayın. Ayrıca sporlar, rekorlar ve lig istatistiklerini öğrenirken mantıksal zekâları da gelişecektir.
 
SOSYAL-BİREYLER ARASI ZEKÂ
 
İnsanlarla iletişim kurma, onları anlama ve davranışlarını yorumlama yeteneklerini kapsar. Sosyalleşme bu yetenek sayesinde olur. Politikacılar, liderler, ruhbilimciler, turizimciler, öğretmenler bu yeteneklerini iyi kullanırlar.
 
Çocuğunuzun başkalarıyla ilişkilerinde göstermesini beklediğiniz davranışlarını belirleyin ve evde bir sosyal, iletişimsel zekâ beklentisi  tablosu oluşturun. Bu zekâ için çocuklarınıza model olmanız gerekli.
 
MÜZİK ZEKÂSI
 
Bu zekâ, duyguların aktarımında müziği araç olarak kullanan insanların sahip olduğu müzikal gücü gösterir. Bu kişilerde ritm, melodi, perde duyarlılığı bulunur. Enstrüman çalma, söylenen şarkının benzerini bulma gibi yetenekleri kapsar. Müziksel zekâyı geliştirebilmek için çocuğunuzu bir enstrüman çalmaya yönlendirin, konserlere katılın, ailece şarkı söyleyin, çocuğunuzun sevdiği sanatçıların albümlerini edinmesine destek olun.

Okulumuz Hakkında Detaylı Bilgi Almak için...